De dreumesgroep is ingericht voor de nieuwsgierige, ontdekkende dreumes. De ruimte is ruim opgezet, zo hebben de kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte om zich te ontwikkelen. De dreumesgroep is verdeeld in verschillende speelhoeken waarin de diverse ontwikkelingsgebieden aan bod komen.

De grof motorische ontwikkeling speelt een belangrijke rol in de persoonlijke ontwikkeling van dreumesen. Om hen hierin te stimuleren en uit te dagen zijn op de groep diverse klim- en klauterkussens en matten te vinden. Hierop kunnen de kinderen naar hartenlust veilig klimmen en oefenen. De dreumesen ontdekken zelf wat ze wel en niet kunnen of bouwen samen met de pedagogisch medewerkers een klimbaan waar ze onder begeleiding spelen en leren.

Daarnaast is er een speelkeuken waarin de fantasie van de dreumes geprikkeld wordt. Imitatie, fantasie en rollenspel komen hier tot ontwikkeling als de kinderen op hun manier ‘eten koken’. In de bouwhoek staat een tafel waarop een treinbaan gebouwd kan worden of met de autootjes over geracet wordt. Bovendien biedt de speeltafel mogelijkheid voor de jongere dreumesen om zich op te trekken en te oefenen met staan en lopen. Daarnaast zijn verschillende soorten constructiespeelgoed terug te vinden zoals Duplo en Nopper, welke fantasie en fijne motoriek optimaal stimuleren.

In het houten speelhuis kunnen de kinderen lekker snoezelen, zich even terugtrekken met een boekje of speelgoed en het nodigt uit om kiekeboe spelletjes te spelen met andere kinderen of de pedagogisch medewerkers. De leeshoek beschikt over diverse kartonnen boekjes die de kinderen zelf kunnen ‘lezen’, daarnaast zijn er verschillende voorlees- en prentenboeken die samen met de pedagogisch medewerkers bekeken en gelezen kunnen worden.

Het speelgoed staat voor het overgrote deel op kindhoogte. Op deze wijze kunnen de kinderen zelf kiezen waarmee ze spelen. De creatieve en educatieve materialen staan hoger en kunnen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker gebruikt worden.

De jonge dreumesen (tot 1,5 jaar) maken gebruik van de slaapplekken in de slaapkamers grenzend aan de babygroep en gemeenschappelijke ruimte. De oudere dreumesen slapen op de peutergroep. Tijdens het slaapmoment wordt de groep in tweeën gesplitst. Er worden stretchers in de peutergroep geplaatst waar kinderen even kunnen rusten of slapen. Om enkele van de stretchers wordt een tentje geplaatst zodat de kinderen afgeschermd worden van afleiding en prikkels en zich meer geborgen voelen. De kinderen die wakker blijven of worden doen gezamenlijk een rustige activiteit op de dreumesgroep.