We zijn een gezond biologisch kinderdagverblijf. We hechten veel waarde aan gezonde voeding voor de kinderen. Een kind met een gezond lichaam zal zich niet enkel op fysiek vlak optimaal ontwikkelen, maar het komt ook de andere ontwikkelingsgebieden ten goede. Alle boodschappen van Beach Kids worden verzorgd door Ekoplaza.

Alle voedingsmiddelen die de kinderen bij kinderdagverblijf Beach Kids aangeboden krijgen, zijn voorzien van een biologisch keurmerk. Biologische voeding is in veel gevallen gezonder. Uit onderzoek blijkt dat er meer vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels in biologisch geteelde producten aanwezig zijn. Bovendien is biologische voeding dier- en milieuvriendelijker.

 

De kippen die ons van eieren voorzien lopen vrij buiten en de vis die we eten is op duurzame wijze gevangen. We bieden de kinderen geen vlees aan. Ook het milieu wordt bij biologische teelt vele malen minder belast. Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden en levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Daarnaast worden er bij de productie en het transport minder broeikasgassen uitgestoten en in veel gevallen wordt afval hergebruikt. Tot slot zijn biologische producten vaak lekkerder. Biologische boeren en biologisch dynamische boeren besteden veel meer aandacht aan de producten die ze verbouwen. Het gaat ook de boeren om het aanbieden van echte kwaliteitsproducten, en dat proef je!

Meer over ons voedingsbeleid leest u in ons pedagogisch plan.