Beach Kids hecht veel waarde aan gezonde voeding voor de kinderen. Een kind met een gezond lichaam zal zich niet enkel op fysiek vlak optimaal ontwikkelen, maar het komt ook de andere ontwikkelingsgebieden ten goede.

Wij zijn een biologisch kinderdagverblijf

Alle voedingsmiddelen die de kinderen bij Beach Kids aangeboden krijgen, zijn voorzien van een biologisch keurmerk. Biologische voeding is in veel gevallen gezonder. Uit onderzoek blijkt dat er meer vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels in biologisch geteelde producten aanwezig zijn. Bovendien is biologische voeding dier- milieuvriendelijker. Hoewel er bij Beach Kids geen vlees wordt aangeboden, hebben de kippen die ons van eieren voorzien vrij buiten gelopen en zijn de vissen op duurzame wijze gevangen. Ook het milieu wordt bij biologische teelt vele malen minder belast. Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden en levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Daarnaast worden er bij de productie en het transport minder broeikasgassen uitgestoten en in veel gevallen wordt afval hergebruikt. Tot slot zijn biologische producten vaak lekkerder. Biologische boeren en biologisch dynamische boeren besteden veel meer aandacht aan de producten die ze verbouwen. Het gaat ook de boeren om het aanbieden van echte kwaliteitsproducten, en dat proef je!

Suiker en zout
Alle producten die wij aanbieden zijn vrij van geraffineerde suikers, gezien de slechte invloed hiervan op de gezondheid van de kinderen. Ook wordt er enkel gebruik gemaakt van producten waarin nauwelijks tot geen zout zit en wordt er geen zout toegevoegd aan de maaltijden.

Maaltijden en tussendoortjes
Tijdens het verblijf op de buitenschoolse opvang van Beach Kids ontvangen de kinderen een lunch maaltijd en een tussendoortje. In de middag wanneer zij uit school komen eten de kinderen drie soorten verse groente, een graanproduct als pasta, rijst, quinoa, bulgur, enz. en een vegetarisch product of vis. De lunch wordt vers bereid door de pedagogisch medewerkers op de groep en gegaard en verwarmd in de stomer. Op deze manier blijven de smaak, vitaminen en mineralen uit de producten optimaal bewaard. Wanneer het in het dagprogramma past maken de kinderen de warme lunch zelf klaar in de woonkeuken.
In de vakantieweken eten de kinderen in de ochtend verschillende soorten vers fruit en aan het einde van de dag eten de kinderen een cracker/rijstwafel met diverse smeersels zoals bietenspread, humus of vegetarische paté.
De kinderen drinken water, thee of incidenteel sterk verdunde diksap bij hun maaltijden en tussendoortjes. Als tussendoortjes eten de kinderen gedroogd fruit, soepstengels of suikervrije koekjes.