Bij Beach Kids vinden we buiten spelen erg belangrijk. De frisse buitenlucht is prettig voor de kinderen en ze kunnen er volop bewegen. Uitgangspunt is dat er dagelijks buiten wordt gespeeld. Het strand ligt op steenworp afstand en is één van onze favoriete bestemmingen voor een uitstapje.
Elke dag is er weer iets nieuws te zien of te doen; het is eb of vloed, er zijn schelpen en misschien wel andere leuke dingen te vinden in het zand, we kunnen zandkastelen bouwen en misschien pootjebaden in een ondiep watertje achter een zandbank. We mogen surfen op het droge bij de surfschool en nemen schelpen en stokjes mee om later mee te knutselen. Naast het strand zijn er volop andere mogelijkheden tot uitstapjes; we kunnen naar de bibliotheek, kinderboerderij, winkel, het verzorgingstehuis en zelfs de brandweer. Afhankelijk van de leeftijd en afstand kunnen de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen lopend, met de bakfiets of het OV op pad gaan.
Naast de activiteiten op onze eigen locatie en de uitstapjes biedt Beach Kids regelmatig verschillende workshops aan. Eén á twee keer per week, op verschillende dagen, volgen we met de kinderen een workshop bij Hart Beach. Dit varieert van een surfles in het water tot een skateboardles op de boulevard. Daarnaast beschikken we over een yogadocente die regelmatig een kinderyogales verzorgt op locatie, een muziekdocent die een muziekles verzorgt en een dansjuf die een dansles verzorgt. In de vakanties zoeken we altijd weer naar vernieuwende workshops en activiteiten die dicht bij de interesses van de kinderen liggen.
Doormiddel van het brede activiteitenaanbod binnen Beach Kids werken we spelenderwijs aan een brede ontwikkeling van ieder kind.

Hieronder vind je een overzicht van het dagritme op de buitenschoolse opvang van Beach Kids.

Tijd Activiteit
15:00 – 15:30 Kinderen uit school halen
15:30 – 16:00 Warme lunch
16:30 – 17.30 Activiteit / Buiten spelen / Workshop / Uitstapje
17:30 – 18:30 Ophalen ouders en informatie overdracht

Uitstapjes
Beach Kids is gevestigd in Den Haag. De locatie is prachtig; aan de voet van de vuurtoren van Scheveningen en op steenworp afstand van het strand. De wijken Statenkwartier, Scheveningen & Oud-Scheveningen, Geuzenkwartier en Belgisch Park zijn goed bereikbaar en bieden tal van mogelijkheden tot uitstapjes. Want naast het buiten spelen in onze eigen buitenruimte, worden ook uitstapjes ondernomen. Het strand ligt praktisch in onze achtertuin en is één van onze favoriete bestemmingen voor een uitstapje. Elke dag is er weer iets nieuws te zien of te doen; het is eb of vloed, er zijn schelpen en misschien wel andere leuke dingen te vinden in het zand, we kunnen zandkastelen bouwen en misschien pootjebaden in een ondiep watertje achter een zandbank. We mogen surfen op het droge bij de surfschool en nemen schelpen en stokjes mee om later mee te knutselen. Naast het strand zijn er volop andere mogelijkheden tot uitstapjes; we kunnen naar de bibliotheek, kinderboerderij, speeltuin, het verzorgingstehuis en zelfs de brandweer. Afhankelijk van de leeftijd en afstand kunnen de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen lopend of met de bakfiets op pad gaan.

Extra activiteiten
Naast het uitgebreide activiteitenaanbod dat door de pedagogisch medewerkers wordt vormgegeven, werken wij met docenten die wekelijks workshops komen aanbieden op de groepen. Zo werken wij samen met vaste docenten op het gebied van kunst, dans, yoga, en muziek die wekelijks op wisselende dagen aanwezig zijn.