Loading...
Biologische voeding 2017-03-21T16:36:07+00:00

Kinderdagverblijf Beach Kids hecht veel waarde aan gezonde voeding voor de kinderen. Een kind met een gezond lichaam zal zich niet enkel op fysiek vlak optimaal ontwikkelen, maar het komt ook de andere ontwikkelingsgebieden ten goede.

Wij zijn een biologisch kinderdagverblijf

Alle voedingsmiddelen die de kinderen bij kinderdagverblijf Beach Kids aangeboden krijgen, zijn voorzien van een biologisch keurmerk. Biologische voeding is in veel gevallen gezonder. Uit onderzoek blijkt dat er meer vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels in biologisch geteelde producten aanwezig zijn. Bovendien is biologische voeding dier- milieuvriendelijker. Hoewel er bij Beach Kids geen vlees wordt aangeboden, hebben de kippen die ons van eieren voorzien vrij buiten gelopen en zijn de vissen op duurzame wijze gevangen. Ook het milieu wordt bij biologische teelt vele malen minder belast. Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden en levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Daarnaast worden er bij de productie en het transport minder broeikasgassen uitgestoten en in veel gevallen wordt afval hergebruikt. Tot slot zijn biologische producten vaak lekkerder. Biologische boeren en biologisch dynamische boeren besteden veel meer aandacht aan de producten die ze verbouwen. Het gaat ook de boeren om het aanbieden van echte kwaliteitsproducten, en dat proef je!

Suiker en zout
Alle producten die wij aanbieden zijn vrij van geraffineerde suikers, gezien de slechte invloed hiervan op de gezondheid van de kinderen. Ook wordt er enkel gebruik gemaakt van producten waarin nauwelijks tot geen zout zit en wordt er geen zout toegevoegd aan de maaltijden.

Maaltijden en tussendoortjes
Tijdens hun verblijf bij kinderdagverblijf Beach Kids ontvangen de kinderen verschillende maaltijden en tussendoortjes. In de ochtend eten de kinderen verschillende soorten vers fruit, wij bieden voornamelijk seizoensfruit aan maar laten de kinderen ook kennismaken met verschillende soorten (exotische) vruchten. De lunch bestaat voor het overgrote deel uit verschillende soorten verse groente, deze worden aangevuld met een graan product als pasta, rijst, quinoa, bulgur, enz. en een vegetarisch product of vis. De lunch wordt vers bereid door de pedagogisch medewerkers op de groep en gegaard en verwarmd in de stomer. Op deze manier blijven de smaak, vitaminen en mine
ralen uit de producten optimaal bewaard. In de middag eten de kinders een cracker of speltwafel belegd met onder andere humus, geitensmeerkaas, avocado of groentespread. Als snack tussendoor eten de kinderen een spelt-soepstengel of gedroogd fruit. De kinderen drinken water, thee of incidenteel sterk verdunde diksap bij hun maaltijden en tussendoortjes.


Voeding voor baby’s
Voor de jongste baby’s bestaat hun maaltijd enkel uit flesvoeding. Moedermelk kan desgewenst meegebracht worden. De pedagogisch medewerkers op de babygroep bewaren en verwarmen de meegebrachte moedermelk volgens duidelijke richtlijnen, zo wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van magnetrons maar enkel van flessenwarmers. Daarnaast voorzien wij in kunstvoeding van de merken Nutrilon Standaard en Albert Heijn Biologisch voor kinderen tot 1 jaar. De overige merken kunnen in overleg aangeschaft worden door Beach Kids, dit is echter afhankelijk van het aantal kinderen dat dit merk gebruikt. Gezien de beperkte houdbaarheid van dergelijke producten willen wij verspilling zo veel als mogelijk tegengaan.

Vanaf 4-6 maanden starten de kinderen met het eten van vaste voeding. Dit doen wij in Beach Kids in overleg met ouders. Wij starten met één soort groente of fruit om te proeven. Dit wordt geleidelijk uitgebreid naar meerdere soorten groente en fruit en uiteindelijk eten de kinderen meestal vanaf 1 jaar een volledige maaltijd zoals hierboven beschreven. Uiteraard wordt het voedingsbeleid in samenspraak met de ouders ingevuld, daarnaast volgen wij de richtlijnen van het borstvoedingscentrum aangaande de leeftijd waarop kinderen bepaalde voedingsmiddelen mogen eten.

Vanaf nu ook BSO bij Beachkids

Heeft u het al gehoord? Vanaf nu hebben we ook buitenschoolse opvang bij Beach Kids. Een BSO aan het strand met focus op gezonde voeding, veel naar buiten en creatieve activiteiten. Kom gerust langs voor een rondleiding!